Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH POSJETILI PREDSTAVNICI HRVATSKE UDRUGE LOGORAŠA U BiH I HRVATSKOG DOKUMENTACIJSKOG CENTRA DOMOVINSKOG RATA U BiH

16.02.2016. 15:37

Iskazana potpora radu Tužiteljstva BiH.

TUŽITELJSTVO BiH POSJETILI PREDSTAVNICI HRVATSKE UDRUGE LOGORAŠA U BiH I HRVATSKOG DOKUMENTACIJSKOG CENTRA DOMOVINSKOG RATA U BiH

Rukovoditeljica Posebnog odjela za ratne zločine, Gordana Tadić, rukovoditelji odsjeka Stanko Blagić i Izet Odobašić, kao i tužitelji Posebnog odjela za ratne zločine održali su sastanak sa Anđelkom Kvesićem, predsjednikom Hrvatske udruge logoraša u BiH i Željkom Ragužem, ravnateljem Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i Mladenom Begićem, ministrom za pitanja branitelja ZHK.

Navedeni dužnosnici iskazali su potporu Tužiteljstvu BiH u procesu uspostave vladavine prava i procesuiranja ratnih zločina.

Na sastanku je razgovarano o predmetima ratnih zločina koji se odnose na stradanja žrtava hrvatske nacionalnosti područja Srednje Bosne i Hercegovine, te ostvarivanju pravde i pružanju zaštite žrtvama i svjedocima u ovim predmetima.

Predstavnici žrtava ponudili su pomoć u koordiniranju kontakata sa svjedocima koji se nalaze u BiH i inozemstvu, radi učinkovitijeg prikupljanja dokaza i procesuiranja ratnih zločina.

Tužiteljstvo BiH ima kapacitete za rad na navedenim predmetima, te kontinuirano radi na rješavanju ovih predmeta, kao i ostvarivanju kvalitetne suradnje sa svim institucijama uključenim u proces ostvarivanja pravde za žrtve ratnih zločina.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba