Вијести

КОЛЕГИЈ СВИХ ТУЖИЛАЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ ТРАЖИ СМЈЕНУ И САНКЦИОНИСАЊЕ ПОТПРЕДСЈЕДНИЦЕ ВСТС-а РУЖИЦЕ ЈУКИЋ ЗБОГ НЕПРИМЈЕРЕНИХ ИСТУПА ПРОТИВ ПРАВОСУДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ И ТУЖИЛАШТВА БиХ

16.02.2016. 15:11

Колегиј свих тужилаца је једногласно заузео став да овакав члан ВСТС-а БиХ ни у којем случају не може представљати нити заступати интересе правосудне заједнице и Тужилаштва БиХ.

КОЛЕГИЈ СВИХ ТУЖИЛАЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ ТРАЖИ СМЈЕНУ И САНКЦИОНИСАЊЕ ПОТПРЕДСЈЕДНИЦЕ ВСТС-а РУЖИЦЕ ЈУКИЋ ЗБОГ НЕПРИМЈЕРЕНИХ ИСТУПА ПРОТИВ ПРАВОСУДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ И ТУЖИЛАШТВА БиХ

Са својим иступима, наведена се директно ставља на страну осумњичених и оптужених лица у предметима Радончић и др. и Павловић банка, чиме директно врши утицај на постојеће истраге и врши притисак на правосудне институције које одлучују у овим предметима. Недопустиво је да се коментарише живи и активан предмет и износи став прије одлуке релевантних правосудних институција.

Донекле разумијемо притиске медија и политике, али за лица која морају да заступају интересе правосуђа, то је недопустиво.

Колегиј Тужилаштва БиХ тражи смјену овог члана ВСТС-а БиХ, те уједно обавјештава јавност да никада нећемо подлећи притисцима политике или медија, а нарочито чланова ВСТС-а који се стављају у службу оваквог притиска.

Такође, колегиј је заузео став да се према адвокатској комори упути захтјев за процесуирање и дисциплинско санкционисање адвокатице Видовић Васвије, због непримјерених медијских иступа против правосудне заједнице.

Пошто је ово одлучна борба за опстанак независног правосуђа и државе Босне и Херцеговине, поручујемо грађанима Босне и Херцеговине да нећемо подлећи било каквим притисцима.

Поручујемо грађанима БиХ да нема недодирљивих и да су сви грађани пред законом једнаки.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba