Vijesti

KOLEGIJ SVIH TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH TRAŽI SMJENU I SANKCIONIRANJE POTPREDSJEDNICE VSTV-a RUŽICE JUKIĆ ZBOG NEPRIMJERENIH ISTUPA PROTIV PRAVOSUDNE ZAJEDNICE I TUŽITELJSTVA BiH

16.02.2016. 15:11

Kolegij svih tuži         telja je jednoglasno zauzeo stav da ovakav član VSTV-a BiH ni u kojem slučaju ne može predstavljati niti zastupati interese pravosudne zajednice i Tužiteljstva BiH.

KOLEGIJ SVIH TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH TRAŽI SMJENU I SANKCIONIRANJE POTPREDSJEDNICE VSTV-a RUŽICE JUKIĆ ZBOG NEPRIMJERENIH ISTUPA PROTIV PRAVOSUDNE ZAJEDNICE I TUŽITELJSTVA BiH

Sa svojim istupima, navedena se izravno stavlja na stranu osumnjičenih i optuženih osoba u predmetima Radončić i dr. i Pavlović banka, čime izravno vrši utjecaj na postojeće istrage i vrši pritisak na pravosudne institucije koje odlučuju u ovim predmetima. Nedopustivo je da se komentira živi i aktivan predmet i iznosi stav prije odluke relevantnih pravosudnih institucija.

Donekle razumijemo pritiske medija i politike, ali za osobe koje moraju da zastupaju interese pravosuđa, to je nedopustivo.

Kolegij Tužiteljstva BiH traži smjenu ovog člana VSTV-a BiH, te ujedno obavještava javnost da nikada nećemo podleći pritiscima politike ili medija, a naročito članova VSTV-a koji se stavljaju u službu ovakvog pritiska.

Također, kolegij je zauzeo stav da se prema odvjetničkoj komori uputi zahtjev za procesuiranje i disciplinsko sankcioniranje odvjetnice Vidović Vasvije, zbog neprimjerenih medijskih istupa protiv pravosudne zajednice.

Pošto je ovo odlučna borba za opstanak neovisnog pravosuđa i države Bosne i Hercegovine, poručujemo građanima Bosne i Hercegovine da nećemo podleći bilo kakvim pritiscima.

Poručujemo građanima BiH da nema nedodirljivih i da su svi građani pred zakonom jednaki.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba