Вијести

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „БАВАРАЦ“. ЛИШЕНЕ СЛОБОДЕ ЧЕТИРИ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ У ВЕЗИ СА КРАЂАМА СКУПОЦЈЕНИХ МОТОРНИХ ВОЗИЛА

28.01.2016. 15:38

По налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Полиције Брчко Дистрикта у сарадњи са МУП-ом РС, МУП-ом Тузланског кантона и МУП-ом Жупаније посавске, провели су здружену полицијску акцију на подручју Брчког и других крајева БиХ, те лишили  слободе осумњичене:

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „БАВАРАЦ“. ЛИШЕНЕ СЛОБОДЕ ЧЕТИРИ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ У ВЕЗИ СА КРАЂАМА СКУПОЦЈЕНИХ МОТОРНИХ ВОЗИЛА

- Тошић Миладина, зв. „Словенац“, рођеног 1967. године из Брчко Дистрикта,

- Маринковић Саву, рођеног 1983. године из Пала,

- Тошић Николу, рођеног 1992. године из Брчко Дистрикта, и

- Шарић Давора,  рођеног 1990. године из Брчко Дистрикта БиХ.

У више градова у БиХ је изведена акција удружених полицијских снага кодног назива „Баварац“, која је усмјерена на разбијање организоване криминалне групе - аутомафије која се сумњичи за крађу моторних возила.

Током акције, која се одвијала по налогу Тужилаштва БиХ, претресено је неколико локација на подручју Брчко Дистрикта и других крајева у БиХ, а током претреса су пронађени и привремено одузети предмети извршења кривичног дјела.

Ова акција коју је провело Тужилаштво БиХ, у сарадњи са полицијским агенцијама, усмјерена је на откривање и кривично процесуирање починилаца кривичних дјела организованог криминала, а у вези са тешким крађама скупоцјених моторних возила.

Лица лишена слободе осумњичена су да су одређени временски период, током 2015. године, организовала криминалну групу, а која група је с циљем прибављања противправне имовинске користи,  употребом техника и алата за компјутерски криминал, бавила отуђењем скупоцјених моторних аутомобила.

Циљ оваквих акција је заштита имовине грађана Босне и Херцеговине, те смањење ауто-криминала у Босни и Херцеговини.

Осумњичена лица ће у законском року бити предата тужиоцу који ће испитати осумњичене, након чега ће донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba