Vijesti

PROVEDENA AKCIJA KODNOG NAZIVA „BAVARAC“. LIŠENE SLOBODE ČETIRI OSOBE OSUMNJIČENE ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL U SVEZI SA KRAĐAMA SKUPOCJENIH MOTORNIH VOZILA

28.01.2016. 15:38

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Policije Brčko Distrikta u suradnji sa MUP-om RS, MUP-om Tuzlanskog kantona i MUP-om Županije posavske, proveli su združenu policijsku akciju na području Brčkog i drugih krajeva BiH, te lišili  slobode osumnjičene:

PROVEDENA AKCIJA KODNOG NAZIVA „BAVARAC“. LIŠENE SLOBODE ČETIRI OSOBE OSUMNJIČENE ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL U SVEZI SA KRAĐAMA SKUPOCJENIH MOTORNIH VOZILA

- Tošić Miladina, zv. „Slovenac“, rođenog 1967. godine iz Brčko Distrikta,

- Marinković Savu, rođenog 1983. godine iz Pala,

- Tošić Nikolu, rođenog 1992. godine iz Brčko Distrikta, i

- Šarić Davora,  rođenog 1990. godine iz Brčko Distrikta BiH.

U više gradova u BiH je izvedena akcija združenih policijskih snaga kodnog naziva „Bavarac“, koja je usmjerena na razbijanje organizirane kriminalne skupine - automafije koja se sumnjiči za krađu motornih vozila.

Tijekom akcije, koja se odvijala po nalogu Tužiteljstva BiH, pretreseno je nekoliko lokacija na području Brčko Distrikta i drugih krajeva u BiH, a tijekom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja kaznenog djela.

Ova akcija koju je provelo Tužiteljstvo BiH, u suradnji sa policijskim agencijama, usmjerena je na otkrivanje i kazneno procesuiranje počinitelja kaznenih djela organiziranog kriminala, a u svezi sa teškim krađama skupocjenih motornih vozila.

Osobe lišene slobode osumnjičene su da su određeno vremensko razdoblje, tijekom 2015. godine, organizirale kriminalnu skupinu, a koja skupina je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi,  uporabom tehnika i alata za računalni kriminal, bavila otuđenjem skupocjenih motornih automobila.

Cilj ovakvih akcija je zaštita imovine građana Bosne i Hercegovine, te smanjenje auto-kriminala u Bosni i Hercegovini.

Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predate tužitelju koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane skuladno zakonu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba