Вијести

ПРЕДЛОЖЕНО ОДРЕЂИВАЊЕ КУЋНОГ ПРИТВОРА И МЈЕРА ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ КАРАЈИЋ МИРЕЛА (1986)

25.01.2016. 15:16

Тужилац из Одсјека за тероризам Тужилаштва Босне и Херцеговине, након испитивања осумњиченог, упутиће према Суду БиХ приједлог за одређивање кућног притвора и мјера забране за осумњиченог:

ПРЕДЛОЖЕНО ОДРЕЂИВАЊЕ КУЋНОГ ПРИТВОРА И МЈЕРА ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ КАРАЈИЋ МИРЕЛА (1986)

-      Карајић Мирела, рођеног 23.02.1986. године у Великој Кладуши, држављанина БиХ.

Осумњичени Мирел Карајић лишен је слободе у акцији кодног назива „Дамаск“, а осумњичен је да је крајем 2014. године, са још неколико њему познатих лица, отпутовао на подручје Р Турске, те након тога прешао турско-сиријску границу и прикључио се, те постао припадник терористичке паравојне формације “Dewla Islamija” односно “Исламска држава”, чији је активан припадник  био до средине 2015. године, односно до момента лишења слободе од стране полиције и органа безбједности Републике Турске, извршеног у координацији са правосудним, полицијским и безбједносним органима Босне и Херцеговине.

Детаљном оперативном истрагом утврђено је да је осумњичени боравио у Сирији и Турској под лажним идентитетом, након чега је од Републике Турске било затражено његово изручење.

Осумњичени је 21.01.2016. године изручен полицијским и правосудним органима Босне и Херцеговине.

Он је осумњичен за кривично дјело организовање терористичке групе из члана 202д. и кривично дјело тероризам из члана 201. КЗ-а БиХ.

Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba