Вијести

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ДРЖАВЉАНИН БиХ ПРИ ПОКУШАЈУ ОДЛАСКА У СИРИЈУ

11.01.2016. 14:59

У заједничкој сарадњи Тужилаштва БиХ и партнерских институција у Турској и Црној Гори, на подручју Турске лишен је слободе држављанин БиХ у покушају да оде у Сирију и придружи се структурама тзв. ИСИЛ-а.

ЛИШЕН СЛОБОДЕ  ДРЖАВЉАНИН БиХ ПРИ ПОКУШАЈУ ОДЛАСКА У СИРИЈУ

Тужилац из Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ, након спровођења осумњиченог, извршио је саслушање осумњиченог те ће накнадно донијети одлуку о даљим активностима.

При покушају одласка у Сирију, на подручју Републике Турске, лишен је слободе Коштац Сенад, рођен 20.11.1993. године из Велике Кладуше.

Наведени је лишне слободе након што је осмислио план и прикупио средства те се запутио у правцу Сирије, како би се прикуључио структурама тзв. ИСИЛ-а, који је од стране УН-а проглашене терористичком организацијом.

Према прикупљеним доказима, осумњичени је из БиХ отпутовао у Подгорицу, те након тога авионом у правцу Турске, гдје је лишен слободе.

У координираној акцији Тужилаштва БиХ и партнерских институција, осумњичени је враћен из Турске у Црну Гору, те је на граничном прелазу са БиХ, предат полицијским службеницима БиХ и приведен у Тужилаштво БиХ, гдје је испитан.

Наведени осумњичени је под истрагом да је починио кривично дјело противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама из члана 162б. Кривичног закона БиХ.

Тужилаштво БиХ наставља интензивне активности у борби против тероризма и активности које имају везе са тероризмом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba