Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕУЗЕЛО ИСТРАГУ О УБИСТВИМА И РАЊАВАЊУ ПРИПАДНИКА ОС БиХ

19.11.2015. 13:22

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЋЕ ЗАЈЕДНО СА ПАРТНЕРСКИМ ПОЛИЦИЈСКИМ И БЕЗБЈЕДНОСНИМ АГЕНЦИЈАМА УЛОЖИТИ МАКСИМАЛНЕ НАПОРЕ НА ПОТПУНОМ РАСВЈЕТЉАВАЊУ ОВОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕУЗЕЛО ИСТРАГУ О УБИСТВИМА И РАЊАВАЊУ ПРИПАДНИКА ОС БиХ

Тужилац Тужилаштва БиХ је, заједно са колегом из КТ Сарајево, провео синоћ више од 8 часова на терену и координисао истражне активности које су проводили припадници полицијских и безбједносних агенција.

Тужилаштво БиХ интензивно наставља истражне активности заједно са свим полицијским и безбједносним агенцијама, са циљем утврђивања свих околности овог кривичног дјела и његовог починиоца.

У овим активностима биће нам потребна максимална сарадња и ангажман свих полицијских агенција, те партнерских агенција у БиХ и иностранству уколико буде потребно.

Напад и убиство војника ОС БиХ квалификовано је као дјело тероризма, а даљом истрагом биће утврђене све околности везане за починиоца овог кривичног дјела, његове евентуалне помагаче, као и мотив.

Овим путем још једном апелујемо на институције власти и ВСТС БиХ да се проведе именовање тужилаца у Одсјек за тероризам, које очекујемо и због чега ургирамо већ неколико мјесеци, јер садашњи капацитети у којима су само два тужиоца ангажована у истрагама ових кривичних дјела, нису довољна за ефикасан рад у борби против тероризма.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba