Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH PREUZELO ISTRAGU O UBOJSTVIMA I RANJAVANJU PRIPADNIKA OS BiH

19.11.2015. 13:22

TUŽITELJSTVO BiH ĆE ZAJEDNO SA PARTNERSKIM POLICIJSKIM I SIGURNOSNIM AGENCIJAMA ULOŽITI MAKSIMALNE NAPORE NA POTPUNOM RASVJETLJAVANJU OVOG KAZNENOG DJELA

TUŽITELJSTVO BiH PREUZELO ISTRAGU O UBOJSTVIMA I RANJAVANJU PRIPADNIKA OS BiH

Tužitelj Tužiteljstva BiH je, zajedno sa kolegom iz KT Sarajevo, proveo sinoć više od 8 sati na terenu i koordinirao istražne aktivnosti koje su provodili  pripadnici policijskih i sigurnosnih agencija.

Tužiteljstvo BiH intenzivno nastavlja istražne aktivnosti zajedno sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela i njegovog počinitelja.

U ovim aktivnostima bit će nam potrebna maksimalna suradnja i angažman svih policijskih agencija, te partnerskih agencija u BiH i inozemstvu ukoliko bude potrebno.

Napad i ubojstvo vojnika OS BiH kvalificirano je kao djelo terorizma, a daljnjom istragom bit će utvrđene sve okolnosti vezane za počinitelja ovog kaznenog djela, njegove eventualne pomagače, kao i motiv.

Ovim putem još jednom apeliramo na institucije vlasti i VSTV BiH da se provede imenovanje tužitelja u Odsjek za terorizam, koje očekujemo i zbog čega urgiramo već nekoliko mjeseci, jer sadašnji kapaciteti u kojima su samo dva tužitelja angažirana u istragama ovih kaznenih djela, nisu dovoljna za učinkovit rad u borbi protiv terorizma.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba