Вијести

СОЛДО РАДИВОЈЕ (1963) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО РАТНИ ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЦИВИЛНОГ СТАНОВНИШТВА

06.11.2015. 15:15

Споразум о признању кривице са тужиоцем Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ склопио је оптужени:
-      Солдо Радивоје, рођен 11.08.1963 год. у Мостару, настањен у Невесињу држављанин БиХ, раније осуђиван.

СОЛДО РАДИВОЈЕ (1963) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО РАТНИ ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЦИВИЛНОГ СТАНОВНИШТВА

Солдо је оптужен да је за вријеме рата у БиХ, у вријеме оружаног сукоба између Армије Републике БиХ и Војске Р Српске, кршећи правила међународног права противзаконито затворио и присилио друго лице на сексуални однос (силовање), присиљавао на принудни рад, намјерно наносећи велике патње, повреде физичког интегритета и здравља, те је исто присилио да промијени вјероисповијест.

У складу са споразумом тужилац и оптужени су сагласни да се оптуженом изрекне казна затвора у распону од четири године и шест мјесеци до шест година.

Потписивањем споразума оптужени је у потпуности признао извршење кривичних дјела која му се стављају на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 24.08.2015. године.

Склапањем споразума оптужени потврђује да изјаву о признању кривице споразума даје добровољно, свјесно и са разумијевањем.

Приликом предлагања казне затвора тужилац је имао у виду начин почињења дјела, посљедице почињеног дјела, понашање оптуженог након почињеног дјела као и његово признање, спремност да свједочи у другим предметима ратних злочина, а потом и здравствено стање оптуженог.

Оптужени ће у складу са својом изјавом о признању кривице дати изјаву о покајању жртви за почињење радњи за које је признао кривицу.

Оштећена је дала своју подршку закључењу споразума, те исказала сагласност са предложеном казном.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba