Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA RATNE ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI NA PODRUČJU MOSTARA

29.10.2015. 15:42

Po nalogu Tužilaštva BiH, u jutarnjim satima na području Mostara, lišen je slobode Saša Savinović, rođen 08.03.1975. godine u Mostaru, gdje je i nastanjen, državljanin BiH, osumnjičeni za ratne zločine počinjene na području Mostara.

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA RATNE ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI NA PODRUČJU MOSTARA

Lišenje slobode, po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, izvršili su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH.

Ovaj osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom mjeseca jula 1992. godine, kao pripadnik Antiterorističke grupe (ATG) “Benko Penavić“, odveo iz stana i izvršio ubistvo četiri civila bošnjačke nacionalnosti na području Mostara.

Saša Savinović lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti iz člana 172. stav (1) KZ-a BiH, u vezi sa članovima 180. i 29. istog Zakona.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba