Вијести

ДРУГООПТУЖЕНИ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЕКСПЛОЗИВНЕ НАПРАВЕ, OSMAN ABDEL SALAM, СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

13.10.2015. 15:31

У оквиру предмета Рамић Адис и др., кодног назива „Benelux“, у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, и другооптужени је споразумно признао кривицу. Осуђени Рамић Адис и Шљиво Амар су претходно закључили споразуме о признању кривице, које је Суд БиХ у потпуности прихватио.

ДРУГООПТУЖЕНИ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЕКСПЛОЗИВНЕ НАПРАВЕ, OSMAN ABDEL SALAM, СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Споразумним признањем кривице другооптуженог, напријед наведени предмет је у потпуности окончан.

Кривицу је признао Osman Abdel Salam, рођен 01.01.1962. године у Бејруту, настањен у Шведској, држављанин Краљевине Шведске.

Оптужени је признао кривицу да је као један од припадника, а Адис Рамић као организатор групе људи, посредовао у међународном промету оружја без дозволе прописане законом БиХ.

Они су оптужени да су из БиХ према Краљевини Шведској покушали прокријумчарити незаконито набављену и конструисану експлозивну направу, намијењену извршењу тешког кривичног дјела на подручју Шведске.

Наведену експлозивну направу је у возилу Ауди, шведских регистарских ознака, из БиХ покушао прокријумчарити оптужени Abdel Salam, који је у извршењу кривичног дјела откривен на путу према граничном прелазу из БиХ, гдје је лишен слободе, а експлозивна направа пронађена на скривеном мјесту у возилу.

У складу са улогом оптуженог Osman Abdel Salama у почињењу кривичног дјела, након признања кривице, предложена је казна затвора у трајању од 3 (три) године.

Потписивањем споразума оптужени потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са потпуним разумијевањем правних посљедица.

Споразумним признањем кривице оптужени се одриче права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba