Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЕКСПЛОЗИВНЕ НАПРАВЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

07.10.2015. 15:10

У предмету „Benelux“, двојица оптужених за кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. став 1. КЗ- а БиХ, признали су кривицу и са тужиоцем из Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ, у присуству својих адвоката, потписали споразум о признању кривице.

ОПТУЖЕНИ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЕКСПЛОЗИВНЕ НАПРАВЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

Кривицу су признали оптужени:

- Рамић Адис, рођен 10.01.1979. године у Високом, гдје је и настањен, раније осуђиван, држављанин БиХ, и

- Шљиво Амар, рођен 08.01.1975. године у Сарајеву, гдје је и настањен, држављанин БиХ.

Оптужени су признали кривицу да су, Адис Рамић као организатор групе људи, а као припадник Шљиво Амар, посредовали у међународном промету оружја без дозволе прописане законом БиХ. Они су оптужени да су из БиХ према Краљевини Шведској покушали прокријумчарити незаконито набављену и конструисану експлозивну направу, намијењену извршењу тешког кривичног дјела на подручју Шведске.

Ефикасном акцијом Тужилаштва БиХ и SIPA-е, у сарадњи са партнерским агенцијама из иностранства, оптужени су откривени и спријечени у кријумчарењу експлозивне направе.

У складу са њиховим улогама у почињеном кривичном дјелу, након признања кривице, предложене су казне:

- Амару Шљиви казна затвора у трајању од 2 (двије) године, и

- Адису Рамићу казна затвора у трајању од 3 (три) године.

Потписивањем споразума осумњичени потврђују да изјаву о признању кривице дају добровољно, свјесно и са потпуним разумијевањем правних посљедица.

Споразумним признањем кривице оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba