Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК ОПЕРАТИВНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

12.05.2015. 15:45

На састанку договорена интензивна свакодневна сарадња и комуникација између полицијских и безбједносних агенција и размјена информација, података и сазнања о потенцијалним терористичким опасностима.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК ОПЕРАТИВНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

У Тужилаштву БиХ данас је одржан састанак Оперативне групе за борбу против тероризма, којим је предсједавао главни тужилац Горан Салиховић.

На састанку су учествовали представници свих полицијских и безбједносних агенција у БиХ са нивоа државе, ентитета и Брчко Дистрикта БиХ.

Договорено је да ће чланови Оперативне групе, из свих полицијских и безбједносних агенција, бити у сталном и свакодневном контакту и комуникацији ради размјене података, информација и сазнања која се могу довести у везу са тероризмом или терористичким активностима, безбједносно интересантним лицима, као и опасностима од тероризма.

Ова Оперативна група покренуће активности на развоју регионалне сарадње са партнерским агенцијама у региону, ради што ефикаснијег прикупљања информација о потенцијалним терористичким опасностима.

Представници Амбасаде САД-а и FBI исказали су подршку раду Оперативне групе за борбу против тероризма.

У наредном периоду, према Савјету министара, биће упућена на потврђивање листа именованих чланова у Оперативној групи, који ће у оквиру рада групе представљати полицијске и безбједносне агенције из којих долазе.

Тужилаштво БиХ наставља интензивне активности у борби против тероризма, као и откривању, спречавању и превенцији било каквих терористичких активности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba