Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH LIŠENA SLOBODE JEDNA OSOBA OSUMNJIČENA ZA TRGOVINU LJUDIMA I EKSPLOATACIJU ŽRTVE U SVRHU PROSJAČENJA

02.04.2015. 15:12

Po nalogu Tužiteljstva BiH, jutros su policijski službenici SIPA-e djelujući po uputama tužitelja, izvršili lišenje slobode jedne osobe sa područja Bihaća, osumnjičene za kazneno djelo trgovine ljudima.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH LIŠENA SLOBODE JEDNA OSOBA OSUMNJIČENA ZA TRGOVINU LJUDIMA I EKSPLOATACIJU ŽRTVE U SVRHU PROSJAČENJA

Osoba lišena slobode je osumnjičena da je počinila kazneno djelo trgovina ljudima iz članka 186. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Osumnjičeni se tereti da je vršio eksploataciju odrasle ženske osobe, tako što je navedenu žrtvu primorao da za njegovu korist od građana prosi novac, te je mučio, zlostavljao i ponižavao. Ukoliko žrtva ne bi donijela traženi novčani iznos, osumnjičeni je žrtvu surovo kažnjavao i tjelesno, psihički i seksualno zlostavljao.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužitelj će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa nadležnim policijskim i sigurnosnim agencijama, poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv svih oblika trgovine ljudima i iskorištavanja bespomoćnog i teškog položaja žrtava, u svrhu seksualne, radne ili druge eksploatacije, radi kažnjavanja počinitelja i pružanja pomoći i zaštite žrtvama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba