Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

26.01.2015. 15:09

Оптужени за кривично дјело организираног криминала из члана 250. КЗ БиХ и неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. КЗ БиХ признали су кривицу и са тужиоцем, у присуству својих адвоката, потписали споразум о признању кривице.

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

Кривицу су признали оптужени:

1. Пилатић Зоран, рођен 19.07.1991. године у Чапљини, настањен у Љубушком, држављанин БиХ.

2. Приморац Дражен, рођен 26.07.1987. године у Мостару, настањен у Љубушком, држављанин БиХ.

Оптужени су признали кривицу да су, као дио организоване криминалне групе, учествовали у кријумчарењу опојне дроге марихуана „скунк“ и опојне дроге хероин, са подручја Босне и Херцеговине у Републику Хрватску.

У складу са њиховим улогама у почињеном кривичном дјелу, након признања кривице, предложене су казне:

- Пилатић Зорану казна затвора у трајању од 1 године и мјера безбједности одузимања предмета употријебљених или намијењених извршењу кривичног дјела и који су настали извршењем кривичног дјела.

- Приморац Дражену казна затвора у трајању од 1 године и мјера безбједности одузимања предмета употријебљених или намијењених извршењу кривичног дјела и који су настали извршењем кривичног дјела.

Споразумним признањем кривице оптужени су се обавезали да ће на позив тужилаштва или суда, у поступку против других оптужених, дати детаљно свједочење о свим околностима почињених кривичних дјела.

Споразумним признањем кривице оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba