Vijesti

DRUGI O NAMA U 2014. GODINI

31.12.2014. 11:34

Pohvale za rad Tužiteljstva BiH, u 2014. godini, uputili su visoki predstavnik g. Valentin Inzko, glavni tužitelj Mehanizma za međunarodne kaznene sudove g. Hassan Jallow, glavni tužitelj pri MKSJ-u g. Serge Brammertz, ravnateljica Međunarodnog povjerenstva za nestale osobe ICMP u BiH gđa Kathryne Bomberger i mnogi drugi dužnosnici, na šta smo izuzetno ponosni.

DRUGI O NAMA U 2014. GODINI

U Izvješću Europskog povjerenstva za 2014. godinu, kao pozitivni pomaci navedene su aktivnosti Tužiteljstva BiH i združene akcije u borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije, pranja novca i drugih kaznenih djela, kao i borba protiv organiziranog kriminala u regionu.

Prepoznati su naši napori u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, pranja novca, terorizma i drugih teških kaznenih djela, kao i činjenica da je BiH postala partner u realizaciji međunarodnih sporazuma i jačanju suradnje pravosudnih i policijskih agencija.

Glavni tužitelj Mehanizma za međunarodne kaznene sudove, g. Hassan Jallow, u svom izlaganju u Vijeću sigurnosti UN-a uputio je čestitke glavnom tužitelju Goranu Salihoviću zbog izuzetne regionalne suradnje i učinkovitog procesuiranja predmeta „Štrpci“, a glavni tužitelj pri MKSJ-u, g. Serge Brammertz, u Vijeću sigurnosti UN-a istakao je menadžerske sposobnosti rukovodstva Tužiteljstva BiH.

G. Thomas Osorio iz Misije UNDP dao je izrazitu potporu naporima Tužiteljstva BiH u jačanju regionalne suradnje u procesuiranju predmeta ratnih zločina tijekom regionalne konferencije tužitelja za ratne zločine, koja je održana na Paliću, u prosincu ove godine.

Ujedinjeni narodi podržat će aktivnosti regionalne suradnje.

Pohvale za rad Tužiteljstva BiH izrečene su i od rukovoditeljice  Međunarodnog povjerenstva za nestale osobe (ICMP) u BiH, gđa Kathryne Bomberger, za izuzetne napore Tužiteljstva BiH u procesima ekshumacija i identifikacija nestalih osoba u BiH.

Kao značajan rezultat moramo istaći i priznanje koje je glavni tužitelj dobio od Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH i ravnatelja Mire Džakule, zbog izuzetnih rezultata ostvarenih u oblasti procesuiranja poreznih utaja i poboljšanju financijske discipline u Bosni i Hercegovini.

Rezultati će u idućoj godini sigurno biti još bolji, a tužitelji i osoblje Tužiteljstva BiH će uložiti maksimalne napore u procesu uspostave vladavine prava u predstojećem razdoblju europskih integracija naše zemlje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba