Вијести

ПО НАРЕДБИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ СРЕБРЕНИЦЕ

26.12.2014. 14:36

Поступајући по наредби тужиоца Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е, на подручју Сребренице, лишили су слободе осумњиченог:

ПО НАРЕДБИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ СРЕБРЕНИЦЕ

- Миловановић Радосава, рођеног 23.11.1954. године у мјесту Обади, настањен у Сребреници, држављанин БиХ.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је за вријеме оружаног сукоба између Војске Републике Српске и Армије РБиХ као припадник ВРС, током мјесеца маја  1992. године, на подручју општине Сребреница, поступао супротно одредбама међународног хуманитарног права и Женевских конвенција о заштити цивилних лица за вријеме рата.

Он је осумњичен да је у другој половини мјесеца маја, у мјесту Сасе, општина Сребреница, уз пријетњу ножем по живот оштећене, починио силовање и сексуално злостављање жене хрватске националности, којој је након почињеног злочина запријетио да ће је убити уколико некоме каже шта јој се догодило.

Миловановић Радосав осумњичен је да је починио кривично дјело-ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. КЗ БиХ.

Након што осумњичени буде приведен поступајућем тужиоцу, те испитан у својству осумњиченог, тужилац ће донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba