Вијести

У САНСКОМ МОСТУ ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО О ПРИБЛИЖАВАЊУ РАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ И СУДА БиХ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

17.12.2014. 13:32

На овом скупу презентовани су резултати рада Тужилаштва БиХ у 2014. години у којој су подигнуте оптужнице против више од 100 лица за ратне злочине, те активности које се планирају у будућности.

У САНСКОМ МОСТУ ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО О ПРИБЛИЖАВАЊУ РАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ И СУДА БиХ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

У раду Округлог стола учествовало је око 40 учесника, представника удружења жртава ратних злочина, локалних институција власти, као и невладиних организација и медија са подручја Санског Моста, Кључа и околних градова.

Представник Тужилаштва БиХ, руководилац Одјела за односе с јавношћу Борис Грубешић, говорио је о историји, настанку, унутрашњој организацији институције, као и резултатима које је остварило Тужилаштво БиХ, те резултатима у овој години који су најбољи у историји ове институције.

У локалним заједницама, које су врло заинтересоване за успоставу владавине права, ове активности реализују се како би грађанима у свим крајевима БиХ представиле информације које су битне ради бољег разумијевања рада правосудних институција и агенција за провођење закона.

Грађанима је појашњено да су они партнери агенција за провођење закона у процесу успоставе владавине права, те на који начин могу имати активну улогу у овом процесу као грађани у улози свједока, оштећених или лица која пријављују кривична дјела.

Истовремено, овај скуп био је прилика да представници локалне заједнице, из свих друштвених структура, поставе питања или изнесу своја запажања у вези с радом правосудних институција на нивоу БиХ.

Представници Тужилаштва БиХ радо се одазивају позивима да се сусретну са представницима локалних заједница у свим крајевима БиХ, како би их могли упознати са актуелним активностима које се проводе на јачању владавине права у Босни и Херцеговини, ради стварања што безбједнијег окружења за живот свих грађана БиХ.

Активности у локалним заједницама проводе се у оквиру пројекта који имплементира Хелсиншки одбор за људска права у Републици Српској уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba