Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОКРЕНУТА УДРУЖЕНА АКЦИЈА НА СУЗБИЈАЊУ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА КОДНОГ НАЗИВА „ОСКАР“. ВРШЕ СЕ ПРЕТРЕСИ И ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА

11.12.2014. 15:03

По налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, више десетина полицијских службеника SIPA-е у сарадњи са полицијским агенцијама ентитета, кантона, те у сарадњи са ОБА-ом БиХ, врше активности које се односе на претресе и лишења слободе починилаца кривичних дјела у вези са кријумчарењем опојних дрога.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОКРЕНУТА УДРУЖЕНА АКЦИЈА НА СУЗБИЈАЊУ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА КОДНОГ НАЗИВА „ОСКАР“. ВРШЕ СЕ ПРЕТРЕСИ И ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА

Активности се, између осталог, проводе на подручју Сарајева, Зворника и Бихаћа. Ради се о истрази усмјереној на откривању кривичних дјела организираног криминала из члана 250. и неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

Претреси се врше на више локација и лишено је слободе више осумњичених лица.

У оквиру претреса биће извршено одузимање доказног материјала и заплијена пронађене опојне дроге.

Између осталог, осумњичена лица у овом предмету су под истрагом да су као чланови организоване групе вршили међународну илегалну трговину опојних дрога „марихуана-сканк“ и „хероин“.

Тужилаштво БиХ, проводећи истрагу на овом предмету, дошло је до сазнања да су осумњичена лица дужи временски период допремала опојну дрогу „хероин“ са подручја Македоније, Црне Горе и Косова на подручје Босне и Херцеговине, вршили мијешање опојне дроге са различитим супстанцама како би добили на количини, као и растурање ове опојне дроге на подручје БиХ, те даље на територији Србије и Хрватске.

Током истраге остварена је значајна регионална сарадња са полицијским и правосудним органима Републике Србије и ова акција представља добар примјер регионалне сарадње у борби против међународног кријумчарења наркотика, у предмету у којем су осумњичени починиоци држављани неколико држава у региону.

У овом тренутку, због заштите истраге, јавности не можемо дати више детаља.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba