Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ ФУНДУП РАДОМАН ПРЕДАО СЕ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

11.12.2014. 15:01

У јутарњим часовима, осумњичени Фундуп Радоман (1964), који је под истрагом Тужилаштва БиХ због ратног злочина, ступио је јутрос у контакт са правосуђем и полицијом и предао се полицијским службеницима SIPA-е.

ОСУМЊИЧЕНИ ФУНДУП РАДОМАН ПРЕДАО СЕ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Након криминалистичке обраде, осумњичени је предат поступајућем тужиоцу из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је у својству војника ВРС,  средином 1992. године, заједно са још једним НН лицем, на подручју општине Фоча  из куће извео три лица бошњачке националности, од чега двоје дјеце узраста од 14 и 12 година, и одвео их на обалу Дрине у намјери да изврши стријељање ових жртава.

Такође, осумњичени се терети да је средином 1992. године у Чоходар махали у Фочи, заједно са још два лица убио више лица, махом жена и дјеце бошњачке националности међу којима су била дјеца узраста од 13 и 6 година, пуцајући из аутоматског оружја.

Он се сумњичи да је починио кривично дјело злочини против човјечности из члана 172. став 1. тачка к) и а), у вези са чланом 180. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац ће одлучити о приједлогу за одређивање мјере притвора у складу са законом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba