Вијести

ПО НАРЕДБИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ ХРАСНИЦЕ

08.12.2014. 15:27

По наредби тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е, рано јутрос су на подручју Сарајева, у насељу Илиџа, лишили слободе осумњиченог:

ПО НАРЕДБИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ ХРАСНИЦЕ

- Лаличић Заима, рођеног 1959. године, држављанина БиХ.

Наведени осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је у својству припадника Армије РБиХ, током 1992. и 1993. године, поступао супротно одредбама Женевских конвенција о заштити цивилних лица за вријеме рата.

Он је осумњичен за ратни злочин почињен над жртвама српске националности, на подручју сарајевског насеља Храсница, током 1992. и 1993. године и осумњичен је за кривично дјело-ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. КЗ БиХ.

Осумњичен је за нехумано поступање и физичко злостављање више лица српске националности, као и вишеструко силовање и сексуално злостављање једне жене српске националности, а наведене жртве су биле незаконито затворене у једном објекту на подручју насеља Храсница.

Након што полицијски службеници SIPA-е предају осумњиченог поступајућем тужиоцу, извршиће се испитивање осумњиченог, након чега ће поступајући тужилац донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba