Вијести

СЛИЈЕДИ ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН У ШТРПЦИМА

08.12.2014. 15:22

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ САЛИХОВИЋ УПУЋУЈЕ ИЗРАЗЕ ЗАХВАЛНОСТИ КОЛЕГИ ВУКЧЕВИЋУ ЗА РЕАЛИЗОВАНУ ПРВУ ЗАЈЕДНИЧКУ АКЦИЈУ ХАПШЕЊА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У ПОСДЕЈТОНСКОЈ БиХ

СЛИЈЕДИ ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН У ШТРПЦИМА

Тужилаштво БиХ поздравља информације из Србије да је одређен притвор за свих 5 осумњичених за ратни злочин у Штрпцима и Вишеграду, 1993. године. 

Тужилаштво БиХ ће такође, након испитивања осумњичених, упутити приједлог за одређивање мјере притвора за све осумњичене који су лишени слободе у БиХ.

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, упутио је изразе захвалности главном тужиоцу Вукчевићу за изузетно професионалну заједничку сарадњу у овој акцији.

Радећи у интересу жртава, а с обзиром да се за посмртним остацима 16 жртава још увијек трага, Тужилаштво БиХ ће у наредном периоду инсистирати код надлежних институција БиХ и Србије да се настави тражење несталих на локацији Перућац, те да се у те сврхе изврши пражњење језера у потрази за посмртним остацима. 

Ово лишење слободе прво је заједничко и истовремено лишење слободе осумњичених у предмету за ратне злочине на подручју двије државе у постдејтонској Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba