Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ОСУМЊИЧЕНОМ ХУСЕИНУ БОСНИЋУ ЗВ. БИЛАЛ

27.11.2014. 15:45

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за продужење мјере притвора за 25 дана за осумњиченог Хусеина Боснића, рођеног 09.10.1972. године у Бужиму.

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ОСУМЊИЧЕНОМ ХУСЕИНУ БОСНИЋУ ЗВ. БИЛАЛ

Продужење мјере притвора у периоду од 25 дана затражено је због опасности  од бјекства осумњиченог и опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе, као и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Такође, тужилаштво ће према суду упутити приједлог за одређивање мјера забране за преосталу четворицу осумњичених који су са осумњиченим Боснићем лишени слободе у оквиру акције Дамаск, а уз мјере забране, боравак осумњичених на слободи биће сведен на одређен облик кућног притвора, односно ограничен на боравак у мјесту и објекту становања.

Тужилаштво БиХ у завршној је фази истраге и ускоро се може очекивати подизање оптужнице против осумњичених за кривично дјело јавног подстицања на терористичке активности из члана 202а. КЗ БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским агенцијама у оквиру Ударне групе за борбу против тероризма, као и партнерским агенцијама у другим државама, наставља борбу против тероризма и активности усмјерене на откривање и кривично процесуирање лица - држављана БиХ који учествују у оружаним сукобима на страним ратиштима, јер се ради о кривичним дјелима којима се угрожава безбједност грађана Босне и Херцеговине, а која представљају опасност за глобалну безбједност.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba