Вијести

ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О КОМУНИКАЦИЈСКИМ СТРАТЕГИЈАМА И ОДНОСИМА С ЈАВНОШЋУ ПРАВОСУДНИХ И ПОЛИЦИЈСКИХ ИНСТИТУЦИЈА

18.11.2014. 15:40

На конференцији су презентовани рад и достигнућа Тужилаштва БиХ у сегменту односа са јавношћу и комуникацијских стратегија у протеклих 10 година постојања.

ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О КОМУНИКАЦИЈСКИМ СТРАТЕГИЈАМА И ОДНОСИМА С ЈАВНОШЋУ ПРАВОСУДНИХ И ПОЛИЦИЈСКИХ ИНСТИТУЦИЈА

У организацији мисије ОЕБС-а и Амбасаде САД у Црној Гори, регионална конференција посвећена подизању одговорности судских, тужилачких и полицијских институција употребом комуникацијских стратегија и развоја служби за информисање и односе са медијима одржава се у Бечићима, Црна Гора.

На конференцији учествују представници врховних и државних тужилаштава и судова из земаља региона, министарстава правде, као и званичници агенција за провођење закона и представници дипломатског кора.

Представник Тужилаштва БиХ, руководилац Одјела за односе с јавношћу Борис Грубешић, на конференцији је презентовао рад Тужилаштва БиХ на информисању грађана и сарадњи са медијима, као и сарадњи и информисању локалних заједница у БиХ о раду и активностима Тужилаштва БиХ.

На конференцији је позитивно оцијењен проактивни модел отворене комуникације са јавношћу и грађанима који реализује Тужилаштво БиХ, што представља транспарентан и добар модел комуникације.

Истакнуто је да у свом раду Тужилаштво БиХ на годишњем нивоу пласира више стотина вијести и информација о подигнутим оптужницама и реализованим активностима по налогу Тужилаштва БиХ.

Такође, позитивно су оцијењени напори Тужилаштва БиХ у кориштењу фото и видео материјала у сегменту односа с јавношћу и медијима, као и активна комуникација путем wеб странице Тужилаштва БиХ, која је доступна у свим крајевима свијета и биљежи више стотина посјета дневно.

На конференцији у Црној Гори учествује око 50 званичника и представника правосудних и полицијских институција и запосленика одјела за односе с јавношћу који разговарају о најбољим праксама и искуствима у побољшању рада у сегменту односа с јавношћу и унапређењу овог сегмента у будућности, као врло битног елемента транспарентне комуникације институција са медијима и грађанима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba