Vijesti

PREDSTAVNIK TUŽILAŠTVA BiH SUDJELOVAO NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI O KOMUNIKACIJSKIM STRATEGIJAMA I ODNOSIMA S JAVNOŠĆU PRAVOSUDNIH I POLICIJSKIH INSTITUCIJA

18.11.2014. 15:40

Na konferenciji su prezentovani rad i dostignuća Tužilaštva BiH u segmentu odnosa s javnošću i komunikacijskih strategija u proteklih 10 godina postojanja.

PREDSTAVNIK TUŽILAŠTVA BiH SUDJELOVAO NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI O KOMUNIKACIJSKIM STRATEGIJAMA I ODNOSIMA S JAVNOŠĆU PRAVOSUDNIH I POLICIJSKIH INSTITUCIJA

U organizaciji Misije OSCE-a i Ambasade SAD u Crnoj Gori, regionalna konferencija posvećena podizanju odgovornosti sudskih, tužilačkih i policijskih institucija upotrebom komunikacijskih strategija i razvoja službi za informisanje i odnose sa medijima održava se u Bečićima, Crna Gora.

Na konferenciji sudjeluju predstavnici vrhovnih i državnih tužilaštava i sudova iz zemalja regiona, ministarstava pravde, kao i zvaničnici agencija za provođenje zakona i predstavnici diplomatskog kora.

Predstavnik Tužilaštva BiH, rukovodilac Odjela za odnose s javnošću Boris Grubešić, na konferenciji je prezentovao rad Tužilaštva BiH na informisanju građana i saradnji sa medijima, kao i saradnji i informisanju lokalnih zajednica u BiH o radu i aktivnostima Tužilaštva BiH.

Na konferenciji je pozitivno ocijenjen proaktivni model otvorene komunikacije sa javnošću i građanima koji realizuje Tužilaštvo BiH, što predstavlja transparentan i dobar model komunikacije.

Istaknuto je da u svom radu Tužilaštvo BiH na godišnjem nivou plasira više stotina vijesti i informacija o podignutim optužnicama i realizovanim aktivnostima po nalogu Tužilaštva BiH.

Također, pozitivno su ocijenjeni napori Tužilaštva BiH u korištenju foto i video materijala u segmentu odnosa s javnošću i medijima, kao i aktivna komunikacija putem web stranice Tužilaštva BiH, koja je dostupna u svim krajevima svijeta i bilježi više stotina posjeta dnevno.

Na konferenciji u Crnoj Gori sudjeluje oko 50 zvaničnika i predstavnika pravosudnih i policijskih institucija i uposlenika odjela za odnose s javnošću koji razgovaraju o najboljim praksama i iskustvima u poboljšanju rada u segmentu odnosa s javnošću i unapređenju ovog segmenta u budućnosti, kao vrlo bitnog elementa transparentne komunikacije institucija sa medijima i građanima.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba