Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRA SE NASTAVAK AKTIVNOSTI U PREDMETU „DAMASK“

14.11.2014. 15:07

U okviru istrage ostvarena je značajna međunarodna suradnja.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRA SE NASTAVAK AKTIVNOSTI U PREDMETU „DAMASK“

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, na terenu djeluje više od 100 policijskih djelatnika, a realiziraju se aktivnosti u okviru istrage za kazneno djelo terorizma i više kaznenih djela povezanih sa terorizmom.

Aktivnosti koje se provode odnose se na 11 osumnjičenih osoba, koje su zajedno sa više drugih osoba pod istragom zbog kaznenih djela financiranja terorističkih aktivnosti, javnog poticanja na terorističke aktivnosti, organiziranja terorističke skupine, protuzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim i parapolicijskim formacijama, sve u vezi sa kaznenim djelom terorizma.

Tužiteljstvo je u temeljitoj i opsežnoj istrazi koju provodi, a u suradnji sa policijskim i sigurnosnim strukturama u BiH i drugim zemljama, prikupilo dokaze da je veći broj navedenih osumnjičenih, tijekom 2013. godine, boravio na području Sirije, te sudjelovao u oružanim sukobima.

Za određen broj osumnjičenih prikupljeni su dokazi da posjeduju naoružanje i minsko-eskplozivna sredstva, čije držanje i nabavljanje nikako nije dozvoljeno građanima BiH, te će u okviru pretresa biti izvršeno oduzimanje dokaznog materijala koji bude pronađen.

U okviru ovog predmeta, Tužiteljstvo BiH i policijske i sigurnosne agencije u našoj zemlji provode sveobuhvatnu istragu u suradnji sa partnerskim agencijama u drugim zemljama, jer je procesuiranje predmeta za kaznena djela terorizma od izuzetne važnosti za globalnu sigurnosnu situaciju i međunarodni ugled naše zemlje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba