Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA ŠEFICOM ODJELA ZA BOSNU I HERCEGOVINU U GENERALNOJ DIREKCIJI EUROPSKOG POVJERENSTVA ZA PROŠIRENJE

13.11.2014. 08:39

ISKAZANA JASNA I POTPUNA POTPORA ULOZI TUŽITELJSTVA BiH U JAČANJU

 

VLADAVINE PRAVA

 

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA ŠEFICOM ODJELA ZA BOSNU I HERCEGOVINU U GENERALNOJ DIREKCIJI EUROPSKOG POVJERENSTVA ZA PROŠIRENJE

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa gđom Michaelom Matuella, šeficom Odjela za Bosnu i Hercegovinu u Generalnoj direkciji Europskog povjerenstva za proširenje.

Na sastanku je glavni tužitelj upoznao gđu Matuella sa aktivnostima koje Tužiteljstvo BiH provodi u radu na predmetima ratnih zločina, organiziranog kriminala, terorizma, trgovine ljudima i korupcije.

Tijekom sastanka je gospođa Matuella potvrdila potporu koju službe Europskog povjerenstva pružaju radu Tužiteljstva BiH i ulozi koju ova institucija ima u jačanju vladavine prava u cijeloj Bosni i Hercegovini. Uzevši u obzir podatke koje je iznio tužitelj Salihović, gospođa Matuella je istakla da će EU nastaviti pružati pomoć u pogledu jačanja kapaciteta Tužiteljstva Bosne i Hercegovine da se uhvati u koštac sa trenutnim i budućim izazovima.

Glavni tužitelj je uputio izraze zahvalnosti strukturama EU za podršku koju kroz projekte pružaju Tužiteljstvu BiH radi što učinkovitijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina, te istakao da se u ovoj godini očekuje da će biti podignute optužnice za ratne zločine protiv više od 100 optuženih osoba, što je najbolji rezultat u povijesti BiH.

Gospođa Matuella je pozdravila napore Tužiteljstva BiH da unaprijedi rad na predmetima ratnih zločina i borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije na svim razinama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba