Вијести

СНАЖНА ПОДРШКА УПРАВЕ ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ БиХ ТУЖИЛАШТВУ БиХ У ЗАЈЕДНИЧКОЈ БОРБИ ПРОТИВ СВИХ ОБЛИКА ПОРЕСКИХ УТАЈА

12.11.2014. 14:06

У 2014. години забиљежена је наплата 275 милиона КМ ПДВ-а више у односу на претходну годину, што је резултат заједничког рада и процесуирања предмета у борби против незаконитости у области индиректних пореза.

СНАЖНА ПОДРШКА УПРАВЕ ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ БиХ ТУЖИЛАШТВУ БиХ У ЗАЈЕДНИЧКОЈ БОРБИ ПРОТИВ СВИХ ОБЛИКА ПОРЕСКИХ УТАЈА

У Тужилаштву БиХ одржан је састанак главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Горана Салиховића, и директора УИО БиХ Мире Џакуле, на којем је разговарано о сарадњи двију институција у борби против свих облика криминала везаног за пореске утаје и коруптивна кривична дјела.

На састанку су представници УИО БиХ предали Тужилаштву БиХ додатну документацију у вези извјештаја које је Управа поднијела о незаконитостима и кривичним дјелима из области индиректних пореза, а на чијем процесуирању ради Тужилаштво БиХ заједно са УИО БиХ.

Током састанка договорене су заједничке активности у будућности, нарочито у наредној години, којима ће се санкционисати кривична дјела из области индиректних пореза и побољшати наплата буџетских прихода, што је у интересу свих грађана наше земље.

УИО БиХ и Тужилаштво БиХ прије више мјесеци формирали су заједничке тимове (БХ УСКОК), који раде на документовању и процесуирању починилаца кривичних дјела из области индиректних пореза и већ дају значајне резултате.

Овај сегмент изузетно је важан на европском путу наше земље и у свим развијеним земљама свијета наплата пореза је један од приоритета за функционисање државе.

Заједничке активности Тужилаштва БиХ и УИО БиХ настављају се и у будућности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba