Vijesti

SNAŽNA POTPORA UPRAVE ZA NEIZRAVNO OPOREZIVANJE BiH TUŽITELJSTVU BiH U ZAJEDNIČKOJ BORBI PROTIV SVIH OBLIKA POREZNIH UTAJA

12.11.2014. 14:06

U 2014. godini zabilježena je naplata 275 milijuna KM PDV-a više u odnosu na prethodnu godinu, što je rezultat zajedničkog rada i procesuiranja predmeta u borbi protiv nezakonitosti u oblasti neizravnih poreza.

SNAŽNA POTPORA UPRAVE ZA NEIZRAVNO OPOREZIVANJE BiH TUŽITELJSTVU BiH U ZAJEDNIČKOJ BORBI PROTIV SVIH OBLIKA POREZNIH UTAJA

U Tužiteljstvu BiH održan je sastanak glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gorana Salihovića, i ravnatelja UNO BiH Mire Džakule, na kojem je razgovarano o suradnji dviju institucija u borbi protiv svih oblika kriminala vezanog za porezne utaje i koruptivna kaznena djela.

Na sastanku su predstavnici UNO BiH predali Tužiteljstvu BiH dodatnu dokumentaciju u svezi izvješća koje je Uprava podnijela o nezakonitostima i kaznenim djelima iz oblasti neizravnih poreza, a na čijem procesuiranju radi Tužiteljstvo BiH zajedno sa UNO BiH.

Tijekom sastanka dogovorene su zajedničke aktivnosti u budućnosti, naročito u narednoj godini, kojima će se sankcionirati kaznena djela iz oblasti neizravnih poreza i poboljšati naplata proračunskih prihoda, što je u interesu svih građana naše zemlje.

UNO BiH i Tužiteljstvo BiH prije više mjeseci formirali su zajedničke timove (BH USKOK), koji rade na dokumentiranju i procesuiranju počinitelja kaznenih djela iz oblasti neizravnih poreza i već daju značajne rezultate.

Ovaj segment izuzetno je važan na europskom putu naše zemlje i u svim razvijenim zemljama svijeta naplata poreza je jedan od prioriteta za funkcioniranje države.

Zajedničke aktivnosti Tužiteljstva BiH i UNO BiH nastavljaju se i u budućnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba