Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LJUBIBRATIĆ VASE (1975) KOJI SE TERETI ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL, SUDJELOVANJE U ZLOČINAČKOJ ORGANIZACIJI, PRANJE NOVCA I RAZBOJNIŠTVO

06.11.2014. 15:52

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LJUBIBRATIĆ VASE (1975) KOJI SE TERETI ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL, SUDJELOVANJE U ZLOČINAČKOJ ORGANIZACIJI, PRANJE NOVCA I RAZBOJNIŠTVO

- Ljubibratić Vase, zvanog „Trebinjac“, rođenog 13.12.1975. godine u Trebinju, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se nalazio na izdržavanju kazne zatvora na području R Srbije, te je nakon okončanog izdržavanja kazne postao dostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je kao pripadnik zločinačke organizacije, kojom je upravljao Elez Darko, sudjelovao u više kaznenih djela koje je počinila ova organizirana kriminalna skupina.

Optuženi Ljubibratić tereti se za sudjelovanje u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrale 06.10.2006. godine u Lukavici, kao i za sudjelovanje u oružanoj pljački transporta novca PBS, u iznosu od oko 2,2 milijuna eura u sarajevskom naselju Nedžarići, 29.06.2006. godine.

Optuženi Ljubibratić se tereti i da je kao pripadnik navedene zločinačke organizacije sudjelovao u pljački BH Pošte u Sarajevu, u mjesecu lipnju 2009. godine, kada je otuđeno oko 668.000 KM.

Optuženi Ljubibratić Vaso tereti se da je počinio kazneno djelo organiziranog kriminala iz članka 250. KZ BiH, u svezi sa kaznenim djelom pranja novca iz članka 209. KZ BiH, u stjecaju sa kaznenim djelom zločinačka organizacija iz članka 342. stavak 2. KZ FBiH, u svezi sa kaznenim djelom razbojništvo iz članka 289. KZ FBiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba