Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА-„СКАНК“ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ. ПРЕДЛОЖЕНЕ КАЗНЕ ОД 2 ГОДИНЕ И 1 ГОДИНЕ И 4 МЈЕСЕЦА ЗАТВОРА

15.10.2014. 15:32

У оквиру предмета у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, споразумно су признали кривицу оптужени:

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА-„СКАНК“ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ. ПРЕДЛОЖЕНЕ КАЗНЕ ОД 2 ГОДИНЕ И 1 ГОДИНЕ И 4 МЈЕСЕЦА ЗАТВОРА

1. Куљић Милан, звани „Кравера“, рођен 12.04.1974. године у Требињу, раније осуђиван, држављанин БиХ.

2. Гачић Драган, звани „Гача“, рођен 14.12.1980. године у Стоцу, раније осуђиван, држављанин БиХ.

Оптужени су признали кривицу за кривично дјело организираног криминала и неовлаштеног промета опојним дрогама, описано у оптужници Тужилаштва БиХ, која је подигнута 27.01.2014. године.

Тужилац је сагласан да, на основу споразума, Суд БиХ оптуженом Куљићу изрекне казну затвора у трајању од 2 године, а оптуженом Гачићу казну затвора у трајању од 1 године и 4 мјесеца затвора.

Од оптужених ће се одузети средства кориштена за извршење ових кривичних дјела, међу којима и више мобилних телефона и картица.

Предложена казна у складу је са улогом коју су оптужени имали у оквиру организоване криминалне групе која је вршила кривична дјела.

Потписивањем споразума оптужени су сагласни да ће на позив тужилаштва или суда свједочити о кривичним дјелима за која су признали кривицу, њиховим извршиоцима и саизвршиоцима, као и другим кривичним дјелима обухваћеним оптужницом, чије им је извршење познато.

Потписивањем споразума оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba