Vijesti

OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE MARIHUANA-„SKUNK“ SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVNJU. PREDLOŽENE KAZNE OD 2 GODINE I 1 GODINE I 4 MJESECA ZATVORA

15.10.2014. 15:32

U okviru predmeta u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, sporazumno su priznali krivnju optuženi:

OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE MARIHUANA-„SKUNK“ SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVNJU. PREDLOŽENE KAZNE OD 2 GODINE I 1 GODINE I 4 MJESECA ZATVORA

1. Kuljić Milan, zvani „Kravera“, rođen 12.04.1974. godine u Trebinju, ranije osuđivan, državljanin BiH.

2. Gačić Dragan, zvani „Gača“, rođen 14.12.1980. godine u Stocu, ranije osuđivan, državljanin BiH.

Optuženi su priznali krivnju za kazneno djelo organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama, opisano u optužnici Tužiteljstva BiH, koja je podignuta 27.01.2014. godine.

Tužitelj je suglasan da, na temelju sporazuma, Sud BiH optuženom Kuljiću izrekne kaznu zatvora u trajanju od 2 godine, a optuženom Gačiću kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 4 mjeseca zatvora.

Od optuženih će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje ovih kaznenih djela, među kojima i više mobilnih telefona i kartica.

Predložena kazna sukladna je ulozi koju su optuženi imali u okviru organizirane kriminalne skupine koja je vršila kaznena djela.

Potpisivanjem sporazuma optuženi su suglasni da će na poziv tužiteljstva ili suda svjedočiti o kaznenim djelima za koja su priznali krivnju, njihovim izvršiteljima i suizvršiteljima, kao i drugim kaznenim djelima obuhvaćenim optužnicom, čije im je izvršenje poznato.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba