Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЗАТРАЖИЛО ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ШЕКАРИЋ ДРАГАНА ЗБОГ ОПАСНОСТИ ОД БИЈЕГА И ЗАСТРАШИВАЊА СВЈЕДОКА

06.10.2014. 13:54

Тужилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за оптуженог:

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЗАТРАЖИЛО ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ШЕКАРИЋ ДРАГАНА ЗБОГ ОПАСНОСТИ ОД БИЈЕГА И ЗАСТРАШИВАЊА СВЈЕДОКА

- Драгана Шекарића, званог „Пиве“, рођеног 01.11.1969. године у Горажду.

Против наведеног лица је подигнута оптужница због ратних злочина на подручју Вишеграда и налазило се под мјерама забране које му је одредио Суд БиХ, а односе се на забрану путовања и забрану састајања са одређеним лицима на која се односи предмет.

С обзиром да је Тужилаштво БиХ запримило пријаве и изјаве свједока да је оптужени Шекарић више пута путовао у Р Србију и на подручју Краљева, Врњачке Бање и других мјеста проналазио и контактирао одређена лица, као и информације да је на подручју Горажда упућивао пријетње заштићеним свједоцима у предмету ратних злочина под псеудонимима С-2 и С-4, што је евидентирано и у полицији МУП-а БПК-Горажде, поступајући тужилац донио је одлуку о покретању приједлога за одређивање притвора.

Притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. ЗКП БиХ, тачке а) и б), односно због опасности од бјекства оптуженог и опасности да боравком на слободи може ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Приједлог је упућен Суду БиХ, а оптужени је задржан до одлуке суда о приједлогу Тужилаштва БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba