Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЋЕ УЛОЖИТИ ЖАЛБУ НА ОДЛУКУ СУДА ЗА УКИДАЊЕ ПРИТВОРА ОСУМЊИЧЕНИМА У ПРЕДМЕТУ „МИЋЕ“. НА ТЕРЕНУ ВЕЋ ЕВИДЕНТИРАНА УЗНЕМИРЕНОСТ СВЈЕДОКА И ЖРТАВА

02.10.2014. 14:08

Тужилац Тужилаштва БиХ упутиће жалбу на одлуку о укидању мјере притвора за осумњиченог Бјелошевић Андрију и још 8 осумњичених за ратне злочине на подручју Добоја и Теслића.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЋЕ УЛОЖИТИ ЖАЛБУ НА ОДЛУКУ СУДА ЗА УКИДАЊЕ ПРИТВОРА ОСУМЊИЧЕНИМА У ПРЕДМЕТУ „МИЋЕ“. НА ТЕРЕНУ ВЕЋ ЕВИДЕНТИРАНА УЗНЕМИРЕНОСТ СВЈЕДОКА И ЖРТАВА

Тужилаштво ће у жалби инсистирати да се осумњиченима, међу којима има и високих полицијских званичника из ратног периода, одреди мјера притвора.

Према оперативним сазнањима полицијских службеника који воде истрагу на терену, већ се евидентира узнемиреност жртава и свједока и одбијање свједочења, што може нашкодити истрази.

Битно је да се истакне да је у свом рјешењу, у којем за наведене осумњичене одређује мјере забране, Суд БиХ утврдио постојање основане сумње за наведене осумњичене да су починили кривично дјело, као и постојање нарочитих околности које указују да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Због свега наведеног, као и због чињенице да се ради о предмету који је правосуђу БиХ уступљен из Хашког тужилаштва, Тужилаштво БиХ ће упутити жалбу у којој ће тражити да се наведена одлука преиначи и да се осумњиченима одреди мјера притвора као једина мјера која обезбјеђује несметано спровођење истраге и која је у потпуности у интересу истраге у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba