Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH ĆE ULOŽITI ŽALBU NA ODLUKU SUDA ZA UKIDANJE PRITVORA OSUMNJIČENIMA U PREDMETU „MIĆE“. NA TERENU VEĆ EVIDENTIRANA UZNEMIRENOST SVJEDOKA I ŽRTAVA

02.10.2014. 14:08

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputit će žalbu na odluku o ukidanju mjere pritvora za osumnjičenog Bjelošević Andriju i još 8 osumnjičenih za ratne zločine na području Doboja i Teslića.

TUŽITELJSTVO BiH ĆE ULOŽITI ŽALBU NA ODLUKU SUDA ZA UKIDANJE PRITVORA OSUMNJIČENIMA U PREDMETU „MIĆE“. NA TERENU VEĆ EVIDENTIRANA UZNEMIRENOST SVJEDOKA I ŽRTAVA

Tužiteljstvo će u žalbi inzistirati da se osumnjičenima, među kojima ima i visokih policijskih dužnosnika iz ratnog razdoblja, odredi mjera pritvora.

Prema operativnim saznanjima policijskih djelatnika koji vode istragu na terenu, već se evidentira uznemirenost žrtava i svjedoka te odbijanje svjedočenja, što može naštetiti istrazi.

Bitno je istaći da je u svom rješenju, u kojem za navedene osumnjičene određuje mjere zabrane, Sud BiH utvrdio postojanje osnovane sumnje za navedene osumnjičene da su počinili kazneno djelo, kao i postojanje naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Zbog svega navedenog, kao i zbog činjenice da se radi o predmetu koji je pravosuđu BiH ustupljen iz Haškog tužiteljstva, Tužiteljstvo BiH će uputiti žalbu u kojoj će tražiti da se navedena odluka preinači i da se osumnjičenima odredi mjera pritvora kao jedina mjera koja osigurava neometano provođenje istrage i koja je u cijelosti u interesu istrage u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba