Вијести

ОПТУЖЕНИ РАДЕ ЋОРИЋ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

29.09.2014. 14:37

Оптужени Раде Ћорић споразумно је признао кривицу за почињено кривично дјело спречавање доказивања из члана 236. став 1. КЗ-а БиХ.

ОПТУЖЕНИ РАДЕ ЋОРИЋ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Ћорић Раде, рођен 09.02.1948. године у Сарајеву, настањен у Бијељини, држављанин БиХ, споразумно је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и са тужиоцем Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

Склапањем споразума о признању кривице оптужени је у потпуности признао извршење кривичног дјела која му се ставља на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 01.09.2014. године. Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

У складу са споразумом, тужилац предлаже да Суд БиХ оптуженом изрекне кривичноправну санкцију казну затвора у трајању од 3 (три) мјесеца, која се неће извршити уколико оптужени у времену од 1 године не почини ново кривично дјело, као и да се оптужени обавеже на надокнаду судских трошкова поступка.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење те права на улагање жалбе на кривичну санкцију коју му изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba