Vijesti

OPTUŽENI RADE ĆORIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

29.09.2014. 14:37

Optuženi Rade Ćorić sporazumno je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo sprječavanje dokazivanja iz članka 236. stavak 1. KZ-a BiH.

OPTUŽENI RADE ĆORIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Ćorić Rade, rođen 09.02.1948. godine u Sarajevu, nastanjen u Bijeljini, državljanin BiH, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi je u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela koja mu se stavlja na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 01.09.2014. godine. Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Sukladno sporazumu, tužitelj predlaže da Sud BiH optuženom izrekne kaznenopravna sankcija kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u vremenu od 1 godine ne počini novo kazneno djelo, kao i da se optuženi obveže na nadoknadu sudskih troškova postupka.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba