Vijesti

GORAN VLAJIĆ (1981) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

29.09.2014. 14:34

Optuženi Goran Vlajić, rođen 04.07.1981 godine u Banja Luci, gdje je i nastanjen, državljanin BiH, optužen za kaznena djela organizirani kriminal iz članka 250. stavak 4. KZ BiH, u svezi sa kaznenim djelom krijumčarenje iz članka 214. stavak 2. istog Zakona, zaključio je sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.

GORAN VLAJIĆ (1981) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi su suglasni da Sud BiH izrekne optuženom Goranu Vlajiću uvjetnu osudu kojom će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 10 (deset) mjeseci i istodobno odredi da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u razdoblju od 2 (dvije) godine ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 04.06.2014. godine.

Predložena kazna sukladna je udjelu optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem sporazuma o priznanju krivnje. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, kao i da se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu i roku koji mu odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba