Вијести

ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВОЈИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ПОМАГАЊЕ У ГЕНОЦИДУ

04.09.2014. 15:04

По налогу Тужилаштва БиХ лишена су слободе двојица осумњичених за ратне злочине почињене током 1995. године на подручју општине Братунац. Лишење слободе су извршили полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ по налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВОЈИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ПОМАГАЊЕ У ГЕНОЦИДУ

По налогу тужиоца Тужилаштва БиХ лишени су слободе осумњичени Јосиповић Миодраг (1959) и Тешић Бранимир (1955).

Наведена лица су под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичена су да су као надређени у СЈБ Братунац наређивали, организовали и надзирали присилно премјештање цивилног становништва из Поточара, прихват и задржавање више хиљада заробљеника, мушкараца и дјечака бошњачке националности у Братунцу дана 13.07.1995. године, гдје су заробљеници били изложени насиљу и ликвидацијама, којом приликом је око 100 њих убијено.

Они су под истрагом због основане сумње да су починили кривично дјело геноцид из члана 171. у вези са чланом 31. помагање из КЗ-а БиХ.

Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати, те након тога донијети одлуку о подношењу приједлога за одређивање мјере притвора.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba