Vijesti

LIŠENA SLOBODE DVOJICA OSUMNJIČENIH ZA POMAGANJE U GENOCIDU

04.09.2014. 15:04

Po nalogu Tužiteljstva BiH lišena su slobode dvojica osumnjičenih za ratne zločine počinjene tijekom 1995. godine na području općine Bratunac. Lišenje slobode su izvršili policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

LIŠENA SLOBODE DVOJICA OSUMNJIČENIH ZA POMAGANJE U GENOCIDU

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH lišeni su slobode osumnjičeni Josipović Miodrag (1959) i Tešić Branimir (1955).

Navedene osobe su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičene su da su kao nadređeni u SJB Bratunac naređivali, organizirali i nadzirali prinudno premještanje civilnog pučanstva iz Potočara, prihvat i zadržavanje više tisuća zarobljenika, muškaraca i dječaka bošnjačke nacionalnosti u Bratuncu dana 13.07.1995. godine, gdje su zarobljenici bili izloženi nasilju i likvidacijama, kojom prigodom je oko 100 njih ubijeno.

Oni su pod istragom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo genocid iz članka 171. u svezi sa člankom 31. pomaganje iz KZ-a BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati, te nakon toga donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba