Вијести

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У ОКОЛИНИ РУДОГ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ВИШЕ ЛИЦА

14.07.2014. 15:01

По налогу Тужилаштва БиХ, у рејону села Станковача, општина Рудо, проводи се процес ексхумације, којим координира истражилац Тужилаштва БиХ.

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У ОКОЛИНИ РУДОГ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ВИШЕ ЛИЦА

Ексхумација се проводи на локалитету изузетно дубоке природне јаме, а по наредбама истражиоца Тужилаштва БиХ, претрагу јаме проводе специјалци из алпинистичког тима SIPA.

До сада су пронађени посмртни остаци више лица, међу којима двије лобање и више мањих костију, а накнадним процесом идентификације путем ДНК анализе, утврђиваће се број и идентитет жртава чији су посмртни остаци пронађени.

Посмртни остаци ће бити пребачени у Горажде, ради даље форензичке обраде и идентификације.

На терену, у активностима које надгледа и врши координацију истражилац Тужилаштва БиХ, учествују полицијски службеници SIPA, представници Међународне комисије за нестала лица (ICMP) у БиХ, службеници Института за несталa lica БиХ, љекар специјалиста судске медицине, као и полицијски службеници МУП-а РС који врше обезбјеђење локације.

Процес ексхумације на овом локалитету биће настављен и у наредним данима.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама укљученим у процес тражења и идентификације несталих лица, наставља интензивне активности на тражењу несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba