Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH U BANJA LUCI LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA RATNE ZLOČINE NA PODRUČJU BIHAĆA

17.06.2014. 14:55

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e, rano jutros u mjestu Piskavica u Banja Luci, lišili su slobode Stanarević Željka, rođenog 30.09.1969. godine u Bihaću.

 

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH U BANJA LUCI LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA RATNE ZLOČINE NA PODRUČJU BIHAĆA

Navedeni osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je kao pripadnik Vojne policije 15. bihaćke brigade VRS, u mjestu Hrgar, počinio kazneno djelo zločini protiv čovječnosti iz članka 172. KZ BiH.

On je, konkretno, osumnjičen da je tijekom mjeseca lipnja 1992. godine, zajedno sa drugim pripadnicima Vojne policije VRS, sudjelovao u odvođenju zarobljenih civila bošnjačke nacionalnosti iz kruga SJB Ripač, kao i njihovim ubojstvima na lokalitetu Hrgar, nakon čega su tijela žrtava bačena u prirodnu jamu Bezdana, gdje su prigodom ekshumacije 1997. godine pronađeni posmrtni ostaci 83 osobe.

Tužiteljstvo BiH je u suradnji sa policijskim djelatnicima Odjela za ratne zločine MUP-a USK i policijskim djelatnicima SIPA-e provelo temeljitu istragu i prikupilo dokaze o osumnjičenim počiniteljima ovog ratnog zločina.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim operativcima, nastavlja aktivnosti na pronalasku i uhićenju ostalih osoba koje su sudjelovale u ovom ratnom zločinu.

Osumnjičeni Stanarević će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog, te nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba