Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДИРЕКТОРОМ МИСИЈЕ USAID-а У БиХ. НА САСТАНКУ РАЗГОВАРАНО О ЈАЧАЊУ КАПАЦИТЕТА ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

17.06.2014. 10:44

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са директором Мисије USAID-а у Босни и Херцеговини, Davidom Barthom.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДИРЕКТОРОМ МИСИЈЕ USAID-а У БиХ. НА САСТАНКУ РАЗГОВАРАНО О ЈАЧАЊУ КАПАЦИТЕТА ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

На састанку је разговарано о сарадњи државног тужилаштва и Мисије USAID-а у Босни и Херцеговини, која је реализована у ранијем периоду, као и активностима које се планирају реализовати у будућности.

На састанку је разговарано о активностима које Тужилаштво БиХ предузима у борби против трговине људима, процесуирању и кажњавању силовања и сексуалног злостављања почињеног у ратним сукобима, као и борби против корупције и процесуирању починилаца коруптивних кривичних дјела.

Главни тужилац је упознао директора Bartha да је у Тужилаштву БиХ формиран предмет у оквиру којег ће се истражити дешавања везана за Земаљски музеј у Сарајеву, који је институција од великог културно-историјског значаја за Босну и Херцеговину, а директор USAID-а исказао је подршку Тужилаштву БиХ у заштити институција културе које су од великог значаја за Босну и Херцеговину.

Директор Barth је упознао главног тужиоца са будућим активностима које ће се предузимати на јачању капацитета за борбу против корупције у Босни и Херцеговини. Главни тужилац је подржао идеју за јачање борбе против корупције, као једног од приоритета у успостави владавине права у Босни и Херцеговини.

Тужилаштво БиХ и Мисија USAID-а у нашој земљи имају дугогодишњу успјешну сарадњу у јачању правосудних капацитета у Босни и Херцеговини.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba