Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA RAVNATELJEM MISIJE USAID-a U BiH. NA SASTANKU RAZGOVARANO O JAČANJU KAPACITETA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

17.06.2014. 10:44

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa ravnateljem Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, Davidom Barthom.

 

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA RAVNATELJEM MISIJE USAID-a U BiH. NA SASTANKU RAZGOVARANO O JAČANJU KAPACITETA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Na sastanku je razgovarano o suradnji državnog tužiteljstva i Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, koja je realizirana u ranijem razdoblju, kao i aktivnostima koje se planiraju realizirati u budućnosti.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužiteljstvo BiH poduzima u borbi protiv trgovine ljudima, procesuiranju i kažnjavanju silovanja i seksualnog zlostavljanja počinjenog u ratnim sukobima, kao i borbi protiv korupcije i procesuiranju počinitelja koruptivnih kaznenih djela.

Glavni tužitelj je upoznao ravnatelja Bartha da je u Tužiteljstvu BiH formiran predmet u okviru kojeg će se istražiti dešavanja vezana za Zemaljski muzej u Sarajevu, koji je institucija od velikog kulturno-povijesnog značaja za Bosnu i Hercegovinu, a ravnatelj USAID-a iskazao je potporu Tužiteljstvu BiH u zaštiti institucija kulture koje su od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Ravnatelj Barth je upoznao glavnog tužitelja sa budućim aktivnostima koje će se poduzimati na jačanju kapaciteta za borbu protiv korupcije u Bosni i Hercegovini. Glavni tužitelj je podržao ideju za jačanje borbe protiv korupcije, kao jednog od prioriteta u uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Tužiteljstvo BiH i Misija USAID-a u našoj zemlji imaju dugogodišnju uspješnu suradnju u jačanju pravosudnih kapaciteta u Bosni i Hercegovini.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba