Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA DIREKTOROM MISIJE USAID-a U BiH. NA SASTANKU RAZGOVARANO O JAČANJU KAPACITETA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

17.06.2014. 10:44

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se sa direktorom Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, Davidom Barthom.

 

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA DIREKTOROM MISIJE USAID-a U BiH. NA SASTANKU RAZGOVARANO O JAČANJU KAPACITETA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Na sastanku je razgovarano o saradnji državnog tužilaštva i Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, koja je realizovana u ranijem periodu, kao i aktivnostima koje se planiraju realizovati u budućnosti.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužilaštvo BiH preduzima u borbi protiv trgovine ljudima, procesuiranju i kažnjavanju silovanja i seksualnog zlostavljanja počinjenog u ratnim sukobima, kao i borbi protiv korupcije i procesuiranju počinilaca koruptivnih krivičnih djela.

Glavni tužilac je upoznao direktora Bartha da je u Tužilaštvu BiH formiran predmet u okviru kojeg će se istražiti dešavanja vezana za Zemaljski muzej u Sarajevu, koji je institucija od velikog kulturno-historijskog značaja za Bosnu i Hercegovinu, a direktor USAID-a iskazao je podršku Tužilaštvu BiH u zaštiti institucija kulture koje su od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Direktor Barth je upoznao glavnog tužioca sa budućim aktivnostima koje će se preduzimati na jačanju kapaciteta za borbu protiv korupcije u Bosni i Hercegovini. Glavni tužilac je podržao ideju za jačanje borbe protiv korupcije, kao jednog od prioriteta u uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Tužilaštvo BiH i Misija USAID-a u našoj zemlji imaju dugogodišnju uspješnu saradnju u jačanju pravosudnih kapaciteta u Bosni i Hercegovini.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba