Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA D.D. LIŠENOG SLOBODE U OKVIRU AKCIJE „GOLD“

11.06.2014. 15:06

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za jednu osobu, osumnjičenu da je počinila kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. u svezi sa kaznenim djelima zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 220. i primanje dara i drugih oblika koristi iz članka 217. KZ-a BiH u svezi sa člankom 54. istog Zakona.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA D.D. LIŠENOG SLOBODE U OKVIRU AKCIJE „GOLD“

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je za osumnjičenog D.D. (1972), zaposlenog u Upravi za neizravno oporezivanje BiH u Regionalnom centru Sarajevo u Sektoru za suzbijanje krijumčarenja i carinskih prijevara.

Osumnjičenu osobu, za koju je postupajući tužitelj zatražio pritvor, slobode su lišili ovlašteni policijski djelatnici Granične policije BiH, dana 09. 06. 2014. godine, nakon čega je u zakonskom roku predata u nadležnost postupajućem tužitelju.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana iz razloga predviđenih člankom 132. stavak 1. točka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da omete i onemogući vođenje kaznenog postupka protiv njega, uništio ili sakrio dokaze i tragove važne za kazneni postupak, te izvršio utjecaj na svjedoke, suučesnike i prikrivače.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba