Вијести

У ПОДГОРИЦИ ОДРЖАН ПРВИ РАДНИ САСТАНАК ГЛАВНИХ ТУЖИЛАЦА У ОКВИРУ ПРОТОКОЛА О САРАДЊИ

03.06.2014. 15:38

У Подгорици је 03.06.2014. године одржан радни састанак делегација Тужилаштва БиХ и Врховног државног тужилаштва Црне Горе, у оквиру Протокола о сарадњи у гоњењу починилаца кривичних дјела ратних злочина, злочина против човјечности и геноцида.

У ПОДГОРИЦИ ОДРЖАН ПРВИ РАДНИ САСТАНАК ГЛАВНИХ ТУЖИЛАЦА У ОКВИРУ ПРОТОКОЛА О САРАДЊИ

На састанку су учествовали челници институција, главни тужилац Горан Салиховић и в.д. врховног државног тужиоца Веселин Вучковић.

На радном састанку разговарано је о конкретним активностима у размјени података у предметима ратних злочина, у којима је сарадња потребна јер се осумњичени починиоци или жртве ратних злочина налазе на територији Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Протокол о сарадњи, који је потписан у Бриселу прије два мјесеца, као и конкретна сарадња између тужилаштава у процесуирању предмета ратних злочина, подржани су од званичног Брисела и структура ЕУ, као и Тужилаштва при МКСЈ.

На данашњем састанку договорено је да наредни радни састанак буде одржан у Сарајеву.

Тужилаштво БиХ наставља активности јачања регионалне сарадње између тужилаштава, како би се спријечиле појаве да се осумњичени починиоци ратних злочина скривају од процесуирања јер се налазе у другој држави.

Владавина права и процесуирање ратних злочина су приоритети на европском путу Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba