Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОКО 100 КИЛОГРАМА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА-СКАНК

20.05.2014. 15:45

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Срђана Антуновића, рођеног 01.02.1981. године у Фочи, настањеног у Сарајеву, раније осуђиваног, држављанина Босне и Херцеговине, који се терети да је починио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОКО 100 КИЛОГРАМА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА-СКАНК

Оптужени се терети да је током 2012. и 2013. године, дјелујући као организатор и руководилац организоване групе људи која је формирана ради неовлаштеног међународног кријумчарења, у циљу стицања противправне имовинске користи, координисао кријумчарењем више десетина килограма опојне дроге „марихуана-сканк“, са подручја Р Албаније на подручје Републике Црне Горе и Босне и Херцеговине, ради даљег кријумчарења и продаје на илегалном тржишту у Републици Хрватској.

Опојна дрога је брижљиво сакривана у посебно израђеним специјалним спремницима у теретним возилима, ради избјегавања граничних контрола и за унапријед договорену новчану накнаду.

Према прикупљеним доказима и резултатима истраге, на наведени начин прокријумчарено је око 100 килограма опојне дроге марихуана „сканк“, чија вриједност на илегалном наркотржишту достиже више стотина хиљада КМ.

Претресом теретног моторног возила пронађена је и одузета сва наведена опојна дрога „марихуана“, као и мобилни телефони, SIM картице и други предмети значајни за доказивање предметног кривичног дјела.

Ова оптужница је резултат рада Тужилаштва БиХ, уз заједничку и упоредну истрагу са полицијским и правосудним органима Р Црне Горе, приликом које је остварена значајна међународна сарадња.

Подизање ове оптужнице јасна је порука јавности и грађанима да Босна и Херцеговина има јаке тужилачке и полицијске капацитете оспособљене за борбу против најтежих облика организованог криминала, те да је међународна и регионална сарадња правосудних и полицијских институција кључна у борби против међународних облика криминала.

Оптужница је, уз доказни материјал као и исказе свједока оптужбе, прослијеђена Суду Босне и Херцеговине на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba