Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OKO 100 KILOGRAMA OPOJNE DROGE MARIHUANA-SKANK

20.05.2014. 15:45

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Srđana Antunovića, rođenog 01.02.1981. godine u Foči, nastanjenog u Sarajevu, ranije osuđivanog, državljanina Bosne i Hercegovine, koji se tereti da je počinio kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OKO 100 KILOGRAMA OPOJNE DROGE MARIHUANA-SKANK

Optuženi se tereti da je tijekom 2012. i 2013. godine, djelujući kao organizator i rukovoditelj organizirane skupine ljudi koja je formirana radi neovlaštenog međunarodnog krijumčarenja, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, koordinirao krijumčarenjem više desetina kilograma opojne droge „marihuana-skank“, sa područja R Albanije na područje Republike Crne Gore i Bosne i Hercegovine, radi daljnjeg krijumčarenja i prodaje na ilegalnom tržištu u Republici Hrvatskoj.

Opojna droga je brižljivo skrivana u posebno izrađenim specijalnim spremnicima u teretnim vozilima, radi izbjegavanja graničnih kontrola i za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu.

Prema prikupljenim dokazima i rezultatima istrage, na navedeni način prokrijumčareno je oko 100 kilograma opojne droge marihuana „skank“, čija vrijednost na ilegalnom narkotržištu dostiže više stotina tisuća KM.

Pretresom teretnog motornog vozila pronađena je i oduzeta sva navedena opojna droga „marihuana“, kao i mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti značajni za dokazivanje predmetnog kaznenog djela.

Ova optužnica je rezultat rada Tužiteljstva BiH, uz zajedničku i uporednu istragu sa policijskim i pravosudnim tijelima R Crne Gore, prigodom koje je ostvarena značajna međunarodna suradnja.

Podizanje ove optužnice jasna je poruka javnosti i građanima da Bosna i Hercegovina ima jake tužiteljske i policijske kapacitete osposobljene za borbu protiv najtežih oblika organiziranog kriminala, te da je međunarodna i regionalna suradnja pravosudnih i policijskih institucija ključna u borbi protiv međunarodnih oblika kriminala.

Optužnica je, uz dokazni materijal kao i iskaze svjedoka optužbe, proslijeđena Sudu Bosne i Hercegovine na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba